Ισραηλινά Πυροσβεστικά Α/Φ επιχειρούν στην Ελλάδα (vid)

Ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην προσπάθεια για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, μετά από επικοινωνία της Ελληνικής και Ισραηλινής Κυβέρνησης.

Τα 2 ευέλικτα αεροσκάφη της Μονάδας Εναέριας Πυρόσβεσης του Ισραήλ που χειρίζονται εξαιρετικά έμπειροι ισραηλινοί πιλότοι, εκπαιδευμένοι στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, κατέφτασαν την Τρίτη 10/8 στο αεροδρόμιο της Τανάγρας και έλαβαν οδηγίες για τα επόμενα βήματα και το επιχειρησιακό σχέδιο.

Επιχειρούν ήδη σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Εναέριας Πυρόσβεσης για την καταστολή των πυρκαγιών στην Εύβοια και την Ηλεία.

Σημειώνεται ότι η Ισραηλινή Εναέρια Πυροσβεστική Μονάδα τελεί υπό την επίβλεψη της Ισραηλινής Αστυνομίας, ενώ η Elbit Systems έχει αναλάβει τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία της, καθώς και την άρτια εκπαίδευση των πιλότων τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη στρατηγική συνεργασία και την υπογραφή της διακρατικής σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής και της Ισραηλινής Κυβέρνησης, η Elbit Systems έχει αναλάβει την δημιουργία και λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.