Ισραηλινός δορυφόρος εντόπισε πιθανή τοποθεσία με τους S-300 στη Συρία

Η ισραηλινή εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης ImageSat International (iSi) ισχυρίστηκε ότι έχουν αναπτυχθεί τρεις εκτοξευτές για ρωσικούς S-300 στη Συρία.

«Λόγω της τρέχουσας περιφερειακής έντασης και της ανιχνευόμενης ανέγερσης των εκτοξευτών, είναι πιθανό η προαναφερόμενη δραστηριότητα να δείχνει αύξηση του επιχειρησιακού επιπέδου και της εγρήγορσης, ωστόσο δεν είναι σαφής ο λόγος για τον οποίο μόνο ένας εκτοξευτής καλύπτεται από καμουφλάζ. και θέτει ερωτηματικά σχετικά με το λειτουργικό επίπεδο ολόκληρης του εκτοξευτή «, εκτιμά η εταιρεία.

Σύμφωνα με το iSi, ο υποτιθέμενος χώρος εγκατάστασης βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης Masyaf.

Το Ισραήλ και η Συρία επανειλημμένα έχουν εμπλακεί σε ανταλλαγή πυρών, με την τελευταία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, η οποία διήρκεσε δύο ημέρες (20-21 Ιανουαρίου), πλήττοντας αυτό που περιγράφει το Τελ Αβίβ ως ιρανούς στόχους κοντά στον Διεθνή Αερολιμένα της Δαμασκού.

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι αεροπορικές άμυνες της Συρίας είχαν καταστρέψει πάνω από 30 πυραύλους cruise.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση των συστημάτων S-300 στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων 49 μονάδων εξοπλισμού. όπως ραντάρ, βασικά συστήματα απόκτησης στόχων και τέσσερις εκτοξευτές.