Η ιταλική αστυνομία φέρεται να αναζητά Σύριο που θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατικό χτύπημα

Ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι σήμανε συναγερμός στην αστυνομία της Ρώμης για τον εντοπισμό άντρα από τη Συρία που θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση.

Η ιταλική αστυνομία αύξησε το επίπεδο ασφάλειας στο μέγιστο βαθμό στη Ρώμη, καθώς άρχισαν να αναζητούν έναν άντρα από τη Συρία ο οποίος είπε σε τηλεφωνική συζήτηση που καταγραφόταν ότι μπορεί να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πρωτεύουσα, όπως ανέφερε η εφημερίδα Corriere della Sera, το Σάββατο

Η υπηρεσία Τύπου της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Ρώμης δήλωσε ότι δεν είχαν πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 28χρονος Σύρος είπε σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι «αύριο στη Ρώμη (κάποιος) θα πάει στον ουρανό».

Η αστυνομία, οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες έχουν φωτογραφία του υπόπτου όπου στέκεται κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2016, ένας Τυνήσιος ονόματι Ανις Αμρί διέπραξε μια θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο και αργότερα σκοτώθηκε από την αστυνομία στην ιταλική πόλη του Μιλάνου.

Το αστυνομικό τμήμα της Ρώμης παρέδωσε φωτογραφίες του άντρα από τη Συρία σε όλους τους αστυνομικούς που κάνουν περιπολίες, όπως ανέφερε η εφημερίδα. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον άντρα.

Το όνομα του υπόπτου παραμένει ανεπιβεβαίωτο, καθώς υποτίθεται ότι διαθέτει τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς στο Facebook. Εάν εντοπιστεί η τοποθεσία του, η αστυνομία πρέπει να ειδοποιήσει το αρμόδιο τμήμα ειδικών επιχειρήσεων.