Κανένα φως στον Ορίζοντα για την παράδοση των Γερμανικών Marder.

Εδώ και μήνες η Γερμανία έχει επιλέξει το ιδιάζον σύστημα της λεγόμενης κυκλικής ανταλλαγής οπλικών συστημάτων με χώρες όπως η Ελλάδα, η Πολωνία, η Tσεχία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Συγκεκριμένα σε σχέση με την Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνεται και από την τελευταία ανακοίνωση του γερμανικού υπ. Άμυνας, προ των πυλών βρίσκεται η παράδοση 40 σοβιετικού τύπου BMP στην Ουκρανία από τον ελληνικό στρατό με αντάλλαγμα 40 γερμανικών Marder.

Ανακοινώσεις μόνο κατόπιν παράδοσης

 Ντάβιντ ΧέλμπολντO εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Άμυνας Ντάβιντ Χέλμπολντ (φωτό)

Από εκεί και πέρα τόσο η γερμανική όσο και η ελληνική πλευρά είναι φειδωλές σε ανακοινώσεις, ενώ για τους απλούς πολίτες και μη ειδικούς παραμένουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα.

Σε ερώτηση του ελληνικού προγράμματος της DW την Παρασκευή σχετικά με το πότε ακριβώς αναμένεται η ολοκλήρωση των σχεδιαζόμενων παραδόσεων αρμάτων μάχης, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, πλοίαρχος Ντάβιντ Χέλμπολντ, ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμη να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τον χρονικό ορίζοντα.

«Θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις επιμέρους παραδόσεις τόσο από τη γερμανική πλευρά προς την Ελλάδα όσο και, πιθανώς, από την Ελλάδα στην Ουκρανία, όταν αυτές θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή θα ολοκληρώνονται.

Προς το παρόν δεν μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες πέραν αυτών που έχουν δοθεί τις τελευταίες μέρες» απάντησε ο Ντ. Χέλμπολντ.