Κατραπακιά Εξ Αιγύπτου στον Τούρκο ΥΠΕΞ για την ….Οριοθέτηση της ΑΟΖ (Αιγύπτου – Κύπρου!)

Κανένα μέρος  και καμιά χώρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη Νομιμότητα της συμφωνίας οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου Οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της αιγυπτιακής κυριαρχίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της στην Ανατολική Μεσόγειο απορρίπτεται και θα αντιμετωπιστεί, επεσήμανε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση των πρόσφατων δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τις οποίες αμφισβήτησε την ορθότητα της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών Κύπρου-Αιγύπτου.

ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Σύμβουλος Άχμαντ Αμπού Ζέιτ δήλωσε ότι κανένα μέρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της συμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, δεδομένου ότι είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και έχει κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Αμπού Ζέιτ, απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν από αριθμό διπλωματικών συντακτών, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αιγύπτου στην περιοχή αυτή θεωρείται απορριπτέα και θα αντιμετωπιστεί.

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Τσαβούσογλου είχε προβεί σε δήλωση αναφορικά με τη μη αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου το 2013 σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών, προκειμένου να επωφεληθούν των φυσικών πόρων που βρίσκονται στις αποκλειστικές ζώνες των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: με Πληροφορίες  ΚΥΠΕ


Διάφορα Άρθρα