Όταν τα «Γκρέιτερ & οι Φορτωτές του (ΜΧ) της 50 ΜΚ/ΤΑΞ ΠΖ » έπαιρναν φωτιά στα Πομακοχώρια του Έβρου ! (φωτό)

Σειρά κοινωφελών έργων βρίσκονται σε εξέλιξη απο το 2015 στα ορεινά χωριά του Νομού Εβρου με διάθεση προσωπικού και μηχανημάτων Μηχανικού από την 50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ (Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού) της οποίας η περιοχή αποτελεί χώρο ευθύνης.

Συγκεκριμένα, το Μηχανικό της 50 ΜΚ/ΤΑΞ ανέλαβε να εκτελέσει τα παρακάτω έργα:

*Διευθέτηση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων της περιοχής (χωματόδρομοι).

Στη διάρκεια περιοδείας του στο Νομό Έβρου στις 27 Ιουλίου του 2015, ο τότε  Υφυπουργός Άμυνας  τό Ν. Τόσκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, ( φώτο ) είχαν επισκεφθεί διαδοχικά τα χωριά Μικρό Δέρειο, Ρούσσα, Γονικά, Μεσημέρι και Μέγα Δέρειο. Όλα βρίσκονται στο δυσπρόσιτο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Έβρου, υπαγόμενα στον Δήμο Σουφλίου.

Τότε οι τοπικοί άρχοντες αλλά και κάτοικοι των Ορεινών Πομακικών Χωριών ζήτησαν απο τον ΥΦΕΘΑ να τους βοηθήσει σε μια σειρά έργων …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εντολή δόθηκε απο τον τότε  Α/ΓΕΣ και η το Μηχανικό της 50 ΜΚ/ΤΑΞ ανέλαβε να εκτελέσει τα κάτωθι έργα που έγιναν. με την  επίβλεψη του τότε Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού !

Συγκεκριμένα, το Μηχανικό της 50 ΜΚ/ΤΑΞ ανέλαβε να εκτελέσει τα παρακάτω έργα:

*Διευθέτηση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων της περιοχής (χωματόδρομοι).
7_big
*Εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στα Δημοτικά Σχολεία των χωριών Μέγα Δέρειο και Σιδηροχώρι, με επιδίωξη αυτές να έχουν ολοκληρωθεί κατεπειγόντως, πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

*Κατασκευή 9 υδροταμιευτήρων, με σκοπό τη συλλογή ύδατος για τη χρησιμοποίησή τους για τις ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας.17_big

Αυτά έγινα τότε και σήμερα  Ο Πάνος Καμμένος με την σημερινή  Στρατιωτική Ηγεσία

Τότε τα έργα έγιναν και συνεχίστηκαν  ακόμη και σήμερα απο την σημερινή ηγεσία με την προσθήκη ακόμη δύο Αιθουσών στο Δημοτικό σχολείο του Μέγα Δέρειου που εγκαινιάστηκαν  σήμερα απο την ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο!

 Ο Πάνος Καμμένος στον Χαιρετισμό του δεν ξέχασε και ανέφερε τον τότε Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη  …

Οι συνολικές εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών του χωριού, περιελάμβαναν πέρα από την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του σχολείου, και τη συντήρηση 3 υδροταμιευτήρων, καθώς και τη διευθέτηση του ρέματος, ενός έργου που συνολικά αποτιμάται στις 150.000 ευρώ.

Επιτρέψτε μου εδώ να κάνω και μία ιδιαίτερη αναφορά – πέραν της ενεργούς προσοχής των Αρχηγών – στον πρώην Αρχηγό κ. Τελλίδη, ο οποίος βρέθηκε πρώτος εδώ κοντά σας και μαζί σχεδιάσατε το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα.

Σχόλιο: Μπορεί κατά καιρούς να έχουμε σύρει πολλά στον Στρατηγό τον Νίκο Τόσκα αλλά η αλήθεια είναι οτι πρώτος αυτός ώς Υφυπουργός Άμυνας  πήρε την απόφαση και μαζί με τον  τ.Α/ΓΕΣ και τους Στρατηγούς Χαλκίδη και Μαυράκη  είναι αυτοί που εκτέλεσαν το έργο ,που συνεχίστηκε  απο την σημερινή Στρατιωτική Ηγεσία !

 

Δείτεκαι αυτά


ΣχετικάΆρθρα

Next Post