Καίγονται σπίτια στον Κάλαμο …Στον αέρα 5 Καναντέρ της ΠΑ!

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, τρία ελικόπτερα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Το μέτωπο της φωτιάς, που ξεκίνησε γύρω στις 4 μ.μ. της Κυριακής, λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα και πλέον το χωριό του Καλάμου έχει περικυκλωθεί από τη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπλώνεται από τον Κάλαμο προς το Καπανδρίτι.

Έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα έκανε ο δήμαρχος Ωρωπού στον ΣΚΑΪ για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στον Κάλαμο. Ο δήμαρχος ανέφερε πως καίγονται αυτή την ώρα σπίτια, χωρίς να γνωρίζει συγκεκριμένο αριθμό και πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής βλάστησης.

Τραυματίστηκε αξιωματικός της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής, την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες στον Κάλαμο, τραυματίστηκε  και αυτή την ώρα διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρούν μέχρι και την δύση του ηλίου τα Καναντέρ της ΠΑ πυ δεν έχουν σταθεί ούτε λεπτό στα Υπόστεγα

 

(AΠΕ-ΜΠΕ)/ Φωτογραφίες: Twitter/ Instagram