Κόντρες στα Κατεχόμενα για τη λύση των …Δυο «Κρατών» στη Κύπρο !

Αντιπαράθεση για το μοντέλο λύσης του Κυπριακού σημειώθηκε χθες στη «βουλή» των κατεχομένων με αφορμή δηλώσεις του «υπεξ» για συνομοσπονδία και αναφορές για την ενημέρωση των αρχηγών κομμάτων την περασμένη Παρασκευή στη σύσκεψη στο «προεδρικό» υπό τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Προειδοποίηση

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου, η Κίπρις γράφει ότι η αντιπολίτευση προειδοποίησε πως ο τουρκοκύπριος ηγέτης δεν πρέπει να μεταβεί στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη με τη θέση για «λύση δύο κρατών».

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχουρμαν και ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγιτ ανέφεραν ότι σε περίπτωση που η τουρκοκυπριακή πλευρά συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή με τη θέση για «λύση δύο κρατών», θα χαρακτηριστεί ξανά ως η αδιάλλακτη πλευρά και το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι πολύ βαρύ.

Ο κ. Ερχουρμαν είπε ότι σε περίπτωση που μεταβούν στην άτυπη πενταμερή με τις «προσφάτως ανακοινωθείσες προσεγγίσεις», ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα χαρακτηριστεί ως η πλευρά που είναι εναρμονισμένη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η τουρκοκυπριακή ως η πλευρά που δεν εναρμονίζεται με αυτά τα ψηφίσματα και δεν θέλει λύση.

«Αν η τουρκοκυπριακή πλευρά περιέλθει σε αυτήν την κατάσταση, θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα γι’ αυτό.
Είναι χρήσιμο να επανεξετάσουν όλοι τις θέσεις τους. Αυτή η προσέγγιση είναι μια προσέγγιση απομακρυσμένη από τη συνολική λύση» πρόσθεσε.