Νέες δοκιμαστικές πτήσεις για το F-16V

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δοκιμαστικές πτήσεις που πραγματοποίησαν πιλότοι δοκιμών της αμερικανικής Lockheed Martin, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Στόχος είναι όλα να εξελιχθούν εντός χρονοδιαγράμματος, εν αναμονή των πιλότων της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) που θα αναλάβουν τη μετάβαση του αεροσκάφους, μέσω Βελγίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες (4-5 Φεβρουαρίου) για τις τελικές δοκιμές πιστοποίησης.

Η αναβάθμιση των 85 Πολεμικών αεροσκαφών F-16  σε Vipers «θα προσφέρει στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ένα εντελώς νέο αεροσκάφος, καθώς το μόνο στοιχείο που θα διατηρήσουμε είναι η άτρακτο», σύμφωνα με την Lockheed Martin

Τα αναβαθμισμένα F-16V θα διατηρήσουν ή και να ανατρέψουν  την ισορροπία των εξοπλισμών στην περιοχή.

H Lockheed Martin έχει συνεργαστεί με την Ελλάδα σε πολλά στρατιωτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των F-16, C-130 και P-3, και παραμένει δεσμευμένο να επενδύει στο μέλλον της Ελλάδας.

Οι αναβαθμίσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF) F-16V θα προσφέρουν σημαντική αύξηση της ικανότητας του στόλου μαχητικών αεροσκαφών της HAF σε ένα κλάσμα του κόστους προμήθειας νέων αεροσκαφών, επιτρέποντας στηνν HAF να παραμείνει μπροστά από αναδυόμενες απειλές.