«Κρατάει χρόνια αυτή η φιλία» … Ο Αν.Διοικητής της EUCOM Αντιστράτηγος Stephen M. Twitty με τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ!

Στις 13 Νοεμβρίου 2019, ο Αναπληρωτής Διοικητής της EUCOM Αντιστράτηγος Stephen M. Twitty συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς στο Κίτι.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Κύπρο κα. Judith G. Garber, ο Αμερικανός Ακόλουθος Άμυνας στην Κύπρο Συνταγματάρχης Andy Mack, ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Χ. Χαραλάμπους και ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας, Ταξίαρχος Γ. Παττίχης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ανώτατου αξιωματούχου της EUCOM στην Κύπρο. Ο Αντιστράτηγος Λεοντάρης ενημέρωσε τον Αντιστράτηγο Twitty για την οργάνωση της Εθνικής Φρουράς και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στην αμυντική συνεργασία της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες και στη συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήθηκαν επίσης τομείς κοινού ενδιαφέροντος και καθορίστηκαν οι ενέργειες και τα βήματα που πρέπει να αναληφθούν στη διαδικασία οικοδόμησης της νέας εποχής στη συνεργασία ΗΠΑ – Κύπρου στους τομείς της άμυνας και ασφάλεια

«Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ  Στρατηγός Λεοντάρης έχει άριστες σχέσεις με Αμερικανούς Στρατηγούς εδώ και χρόνια απο την εποχή που υπηρετούσε ως ΑΚΑΜ στις ΗΠΑ»…Η Κύπρος  έχει ένα απο τα καλύτερα χαρτιά  στα χέρια της όσο είναι και παραμένει Αρχηγός

 


Διάφορα Άρθρα