«Λύσσαξαν οι Τούρκοι» γιατί δεν μπορούν να εντοπίσουν… Τα «Αόρατα τύπου 214 Υ/Β του ΠΝ»

Σ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας παρατηρήθηκαν πτήσεις ( 5) δικινητήριων τουρκικών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας CN-235  Ισπανικής Κατασκευής, που είναι εξοπλισμένα για ανθυποβρυχιακό πόλεμο!

Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε και το εξής περίεργο φαινόμενο. Τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τύπου S-70 που βρίσκονται πάνω στις τουρκικές φρεγάτες απονηώνονταν από τις φρεγάτες, έκαναν μερικές βόλτες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ερευνητικό τουρκικό σκάφος και επέστρεφαν στις φρεγάτες από τις οποίες είχαν απονηωθεί.

Ήταν φανερό πως κάτι έψαχναν και ήταν επίσης φανερό πως δεν είχαν εντοπίσει απολύτως  τίποτα. Τα ελληνικά υποβρύχια είναι αόρατα και συνήθως  είναι εκεί και παρακολουθούν τα πάντα … χωρίς να εντοπίζονται!

Το ιπτάμενο «μάτι» τη Αεροπορίας

Το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η Πολεμική Αεροπορία που έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας  παρακολουθούν όλες τις τουρκικές κινήσεις είτε αυτές είναι στην επιφάνεια της θαλάσσης, είτε κάτω από τη θάλασσα, είτε στον αέρα.

Ιπτάμενο ραντάρ (EMB-145H AEW&C) που διαχειρίζεται η 380 Μοίρα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου) βρίσκεται σε ασφαλές μέρος και σκανάρει όλες τις κινήσεις επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ τα υποβρύχια κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους  στα 20 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.