Μας πήρανε χαμπάρι οι Τούρκοι …Μας απείλησαν και εμείς το «στρίψαμε»

Δεν έχει τέλος το θράσος των Τούρκων, καθώς επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες για παρεμπόδιση του «Nautical Geo» από την τουρκική φρεγάτα Ορούτς Ρέις στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «Ελληνική πρόκληση».

Σε δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι «η φρεγάτα εμπόδισε την προΣσπάθεια της Ελλάδας να εισέλθει στη Γαλάζια Πατρίδα με το γαλλικό ερευνητικό πλοίο Nautical Geo.

Σταματώντας το γαλλικό πλοίο, το Ορούτς Ρέις έστειλε το εξής μήνυμα μέσω ασυρμάτου: ‘Δεν μπορείτε να μπείτε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Εάν εισέλθετε, θα παρέμβουμε’, προειδοποίησε. Το Γαλλικό  πλοίο, το οποίο δεν μπήκε στην υφαλοκρηπίδα, αναγκάστηκε τελικά να στρίψει».

Ερώτημα σε αυτούς που είπαν στην Ελλάδα οτι δεν θα στρατιωτικοποιήσουμε την Κρίση …Πότε τελικά θα καταλάβετε οτι οι Τούρκοι μας πήραν χαμπάρι και μας εμπαίζουν ; Ούτε η περιφρόνηση των απειλών είναι η λύση ;

Τουρκικά ΜΜΕ

Η πρόκληση έγινε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης. Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος «Nautical Geo» κατευθύνθηκε προς την τουρκική υφαλοκρηπίδα παρά την αντίθετη προειδοποίηση της Τουρκίας με Navtex. Όταν πλησίασε τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας, το πλοίο σταμάτησε.

Οι πληροφορίες από το πλοίο ελήφθησαν μέσω ασυρμάτου. Ρωτήθηκε ποια δραστηριότητα διεξάγει και πού πηγαίνει. Στη συνέχεια, τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από τη φρεγάτα Ορούς Ρέις έγινε προειδοποίηση για μη εγκεκριμένη ερευνητική δραστηριότητα από την Τουρκία.

Εστάλη επίσης προειδοποίηση ότι η δραστηριότητα αυτή θα έπρεπε να γίνει σε συντονισμό με την Τουρκία, ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας χωρίς να υπάρχει συντονισμός και ότι εάν εισέλθει, (η Τουρκία) θα επέμβει. Το πλοίο δεν μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας και γύρισε πίσω. Στο πλαίσιο της ερευνητικής δραστηριότητας, η φρεγάτα Ορούτς Ρέις συνέχισε την περιπολία της ενάντια σε πιθανές νέες απόπειρες πρόκλησης».

O Δένδιας παρουσίασε χάρτη στον ΟΗΕ απο την Τουρκική παρενόχληση ανατολικά της Κρήτης που δεν …Έγινε !!!

«Έχει κότσια τράβα το …δεν έχεις άντε απο εκεί να έρθει κάνας άλλος»