Μαζικές απογειώσεις Μαχητικών στην Πολυεθνική Άσκηση του Ισραήλ «Blue Flag»…Με Ελληνική Συμμετοχή

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία φιλοξενεί  μια μαζική, πολυεθνική εναέρια άσκηση που άρχισε σήμερα το πρωί με απογειώσεις Μαχητικών  και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα, η οποία θα περιλαμβάνει  πτήσεις πάνω από την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε το Ισραηλινό ΓΕΕΔ

An F-16 Block 52, belonging to the Greek air force, takes off during the «Blue Flag» multinational air defence exercise at the Ovda air force base, north of the Israeli city of Eilat,

Μαχητικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ινδία θα συμμετάσχουν στην πέμπτη  άσκηση της Γαλάζιας Σημαίας, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Μια ποικιλία αεροσκαφών τέταρτης και πέμπτης γενιάς θα λάβουν μέρος στην άσκηση, συμπεριλαμβανομένων των F-35, F-15, Eurofighter, Dassault Rafale και Dassault Mirage 2000.

«Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της στρατηγικής, της διεθνούς συνεργασίας, η εκμάθηση και η εμβάθυνση του συντονισμού αεροσκαφών πέμπτης και τέταρτης γενιάς σε ένα προκλητικό επιχειρησιακό περιβάλλον, με έμφαση στην ενίσχυση και την ανάπτυξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των αεροπορικών δυνάμεων».

‘Οπως ανέφερε ο Ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. «Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι συμμετέχοντες θα προσομοιώσουν μάχες στον αέρα και μάχες εδάφους-αέρος και θα εξασκηθούν στην αντιμετώπιση της απειλής των προηγμένων πυραύλων εδάφους-αέρος και θα πολεμήσουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές», ανέφερε ο στρατός.