Μενέντεζ: Παραμένει το μπλόκο – Να μην χαίρεται η Τουρκία για τα F-16

Ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς εκ μέρους της Τουρκίας, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, διαμηνύοντας πως ισχύει στο ακέραιο η ενταντίωσή του στην πώληση των F-16 εφόσον δεν αλλάξει στάση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ρόμπερτ Μενέντεζ υπογραμμίζει με εξαιρετικά σαφή τρόπο πως ουδεμία νίκη συνιστά για την Τουρκία ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το 2023 (NDAA), υπογραμμίζοντας ότι το μπλόκο στην πώληση παραμένει εάν δεν απομακρυνθεί η Τουρκία από την τακτική των προκλήσεων και παραβιάσεων.

«Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, ο αμυντικός προϋπολογισμός δεν συνιστά νίκη για την Τουρκία. Πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις παραβιάσεις στην περιοχή», αναφέρει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.Περισσότερα Άρθρα