Σαμαράς : Η Τουρκία ετοιμάζει το λαό της για Σύγκρουσή & να μας…Σύρουν σε Πρέσπες του Αιγαίου!

Πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο Αντώνης Σαραράς που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση των εγκαινίων του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς»

«Η Ελλάδα άντεξε και αυτό κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Έγιναν τα σωστά, έγιναν και λάθη, αλλά και μισές δουλειές» τόνισε με νόημα ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική και πίστωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως σωστές κινήσεις την ελληνογαλλική συμφωνία, την αγορά των Rafale και των φρεγατών Belh@ra καθώς και την ελληνοαμερικανική συμφωνία διότι όπως είπε «ήταν πολύ σωστό που προωθήσαμε αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και την αναβαθμίσαμε σε Σούδα και Στεφανοβίκειο.

Αυτό παρακάμπτει την Τουρκία και της αφαιρεί ένα σημαντικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Τουρκία ετοιμάζει το λαό της ακόμα και για μια σύγκρουση με την Ελλάδα και επιδιώκει να υφαρπάξει το μεγαλύτερο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα με τη Γαλάζια πατρίδα.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ωστόσο ότι ο Ερντογάν έχει πρόβλημα καθώς το άρθρο 121 στο Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ για τα νησιά και μάλιστα τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε υποχώρησης για την ΑΟΖ στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

«Η Τουρκία απαιτεί να παραιτηθούμε και να μοιράσουμε αυτά που είναι δικά μας. Κάποιοι επιδιώκουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση για τις Πρέσπες του Αιγαίου, ώστε να μας πάρουν ότι θέλουν και να μας αφήσουν ότι περισσέψει» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.