Μέτρα Ασφαλείας για τα Βρετανικά Τάνκερ που πλέουν στα Στενά του Ορμούζ!

Σύσταση για αυξημένα μέτρα ασφάλειας από τα βρετανικά δεξαμενόπλοια που πλέουν κοντά στα Στενά του Ορμούζ εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας εξέδωσε σύσταση σε βρετανικά εμπορικά πλοία κοντά στα Στενά του Ορμούζ να επιδείξουν προσοχή και να θέσουν σε αυξημένη επιφυλακή την ασφάλειά τους σε περίπτωση που προσεγγιστούν από «επιθετικά» ιρανικά περιπολικά σκάφη, μετέδωσε το Sky News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Μια πηγή στη ναυτιλιακή βιομηχανία δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ότι σύμφωνα με τις νέες συστάσεις, τα πλοία διατηρούν πλέον περισσότερους φύλακες στο κατάστρωμα και έχουν αυξήσει την ταχύτητά τους προκειμένου να «είναι ασφαλή».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών αναγνώρισε ότι ο κυβερνητικός οργανισμός εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές για τα πλοία που λειτουργούν σε περιοχές υψηλού κινδύνου, αλλά δεν προχώρησε σε οριστική επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του Sky News.

Ταυτόχρονα, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε την επίτευξη μιας διεθνούς λύσης για τη διασφάλιση της διεθνούς ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Το βρετανικό δημοσίευμα έρχεται την ίδια μέρα που υπάλληλος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Reuters ότι πέντε οπλισμένα ιρανικά σκάφη είχαν επιχειρήσει να προσεγγίσουν το βρετανικό δεξαμενόπλοιο British Heritage που ταξίδευε στον Περσικό Κόλπο, αλλά φέρεται να αποχώρησαν μετά από προειδοποίηση από το συνοδευτικό πολεμικό πλοίο Royal HMS Montrose

Ωστόσο, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC)  απέρριψαν τους ισχυρισμούς, υπογραμμίζοντας ότι σκάφη τους δεν είχαν προσεγγίσει βρετανικά πλοία τις τελευταίες 24 ώρες.