Μια ανάσα πριν από τη Σύρραξη στη Κορέα … Μαχητικά F15K της Ν.Κορέας βομβάρδισαν τα σύνορα!

Αποδεικνύοντας τη «συντριπτική» στρατιωτική του δύναμη στη Βόρεια Κορέα, η Νότια Κορέα διενήργησε ασκήσεις βομβιστικών επιθέσεων στα Σύνορα λίγες μόνο ώρες μετά την Εκτόξευση του Πυραύλου που φέρεται να έπεσε στα Ιαπωνικά Ύδατα

Η επίδειξη δύναμης, που διατάχθηκε από τον νοτιοκορεατικό πρόεδρο Moon Jae-in, περιλάμβανε τέσσερα Μαχητικά  F15K, Βομβάρδισαν με  βόμβες πολλαπλών χρήσεων MK84  κοντά στα δια-κορεατικά σύνορα στο Taebaek, δήλωσε ο δημοσιογράφος του προεδρικού Τύπου σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον Yonhap.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο νωρίς σήμερα από χώρο κοντά στην πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο.

Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.© Kim Hong-Ji

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν προσπάθησαν να καταρρίψουν τον πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος κατά τις 06.06 τοπική ώρα (00.06 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βαλιστικός πύραυλος ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεσαίου βεληνεκούς, ίδιου τύπου με αυτόν που εκτοξεύτηκε τον Μάιο και τον οποίο η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει εναν

Ο επικεφαλής γραμματέας Τύπου της Moon Yoon Young-chan δήλωσε ότι άσκηση βομβαρδισμού διατάχθηκε αμέσως μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για να συζητηθούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης που θα μπορούσε να πάρει η Σεούλ εναντίον της πρόκλησης βαλλιστικών πυραύλων του Πιονγκγιάνγκ.South Korean fighter jets take part in a US-South Korea joint live-fire military exercise …

«Εκτιμήσαμε τις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας ως εξαιρετικά σοβαρές και αποφασίσαμε να διατηρήσουμε μια άγρυπνη στάση ενόψει της δυνατότητας πρόσθετων προκλήσεων της Βόρειας Κορέας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Λίγο μετά τη συνάντηση του NSC, ο διευθυντής εθνικής ασφάλειας της Νότιας Κορέας Chung Eui-yong κάλεσε τον πρόεδρο Donald Trump για την εθνική ασφάλεια HR McMaster να συζητήσει το περιστατικό, αναφέρουν οι Yonhap.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο McMaster σημείωσε ότι «ο πρόεδρος Donald Trump υποστήριξε πλήρως την πολιτική του κ. Moon προς τη Βόρεια Κορέα και την ανταπόκριση της κορεατικής κυβέρνησης στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Kang Kyung-wha συζήτησε εν τω μεταξύ το γεγονός με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson. Οι διπλωμάτες συμφώνησαν να επιδιώξουν πρόσθετες κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ, ανέφερε ο Yonhap.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί να για την Τρίτη, αλλά η ώρα της συνάντησης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

«Η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία ζήτησαν από κοινού από το Συμβούλιο Ασφαλείας τη διεξαγωγή έκτακτης συνάντησης για την αντιμετώπιση της εμφάνισης απειλών για την ειρήνη και την ασφάλεια» , δήλωσε σε Yonhap αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Σ. Κορέας.