Η Μονάδα (669) της Μαύρης Γάτας του Ισραήλ ήταν …Σε επιφυλακή!!!

Όποιο κι αν είναι το υψόμετρο, ανεξάρτητα από την απόσταση, αυτά τα  Ισραηλινά Κομάντο  από την αεροπορική Μονάδα έρευνας και διάσωσης  μόνο; την (669 ) είναι προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε αποστολή…

Η μονάδα 669 ιδρύθηκε το 1974, μετά τον πόλεμο του Yom Kippur του 1973 , όταν μια   εχθρική Μονάδα έκανε περίπου 5000 απαγωγές . Η αρχική εντολή ήταν να σώζει  και να παράσχει αρχική ιατρική περίθαλψη σε κατεστραμμένους (και ενδεχομένως τραυματισμένους) πιλότους πέρα ​​από τις  εχθρικές γραμμές.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Μονάδα συμμετείχε επίσης στην  διάσωση των στρατιωτών   των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων , ειδικά των μαχητών της Shayetet 13

  (Ειδικές Δυνάμεις του Ναυτικού και της Mossad) σε επιχειρήσεις πέρα  και πίσω ​​από τις εχθρικές γραμμές και τους  μαχητές  που βρίσκονται σε  άμεσο κίνδυνο.

Το λογότυπο της Μονάδας είναι μια μαύρη γάτα με φτερά, γροθιά, πράσινα μάτια. Οι πολεμιστές της Μονάδας στη συνέχεια αναφέρονται μερικές φορές ως «Γάτες» ή «Γάτες που φέρουν

Πολυμελή ομάδα Ισραηλινών πρακτόρων και μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση βλέπει πίσω από την εκτέλεση του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, πρώην διοικητής επιχειρήσεων της CIA στην Ευρασία

Είναι η πιο μυστική μονάδα της Μοσάντ, αυτοί που αναλαμβάνουν πάντα να «χτυπήσουν» στόχους πρώτης προτεραιότητας, με επιχειρήσεις που γράφουν ιστορία, έστω και αν οι λεπτομέρειες γύρω από αυτές είναι ελάχιστες.

Ο Μαρκ Πολυμερόπουλος επικεφαλής μέχρι πέρυσι των απόρρητων επιχειρήσεων της CIA σε Ευρώπη και Ασία μιλώντα στο protothema.gr είναι κατηγορηματικός: «Μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους και σύλληψης χρειάζεται μήνες ή και χρόνια για να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί.
Τις τελευταίες εβδομάδες ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα  Μοχσέν Φαχριζαντέχ, με μια εκτέλεση που φέρει την σφραγίδα των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών.

Λόγω της πιθανότητας να πρέπει να πολεμήσουν τα θύματα πέρα ​​από τις γραμμές του εχθρού, οι στρατιώτες μονάδας είναι ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι σε τακτικές ειδικών δυνάμεων και γίνονται εξαιρετικά αποτελεσματικοί στρατιώτες εδάφους εκτός από το υψηλό επίπεδο ιατρικής εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση και η επιλογή τους διαρκεί 18 μήνες και θεωρείται από τις πιο σωματικές και ψυχολογικά απαιτητικές του IDF.

Πληροφορίες θέλουν να είχα τεθεί σε `επιφυλακή