Μόσχα :Ο Τράμπ κλέβει το Πετρέλαιο των Σύριων

Στα τέλη Οκτωβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε επανειλημμένες δηλώσεις για τη σημασία της «ασφάλειας» του πετρελαίου της Συρίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τα αμερικανικά σχέδια επέκτασης της στρατιωτικής αποστολής προκειμένου να προστατευθεί το συριακό πετρέλαιο, σχολίασε ότι οι περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν πετρελαιοπηγές θα πρέπει να ελέγχονται από την κυβέρνηση της Συρίας.

Το υπουργείο σημείωσε ακόμα ότι η Ρωσία δεν θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ στο ζήτημα του πετρελαίου της Συρίας» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν. «Το πετρέλαιο της Συρίας είναι αγαθό όλων των Σύριων.
Πιστεύουμε ότι οι Σύριοι πρέπει να ελέγχουν τις φυσικές πηγές τους, περιλαμβανομένου και του πετρελαίου» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει δύο νέες βάσεις στην πλούσια με πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ στη βορειοανατολική Συρία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το τμήμα των αμερικανών στρατών θα διασφαλίσει την ασφάλεια των πετρελαιοπηγών στην ανατολική Συρία. Ο Βερσίνιν ανέφερε


Διάφορα Άρθρα