«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές

Με σοβαρές απώλειες που δοκιμάζουν την συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αφήνουν σοβαρές σκιές στη συγκυβέρνηση, πέρασε τελικά το νομοσχέδιο για τη νομική δυνατότητα αλλαγής φύλου, κυρίως λόγω της στάσης που τήρησε μεγάλο μέρος της ήσσονος αντιπολίτευσης, με το Ποτάμι να υπερψηφίζει την αμφιλεγόμενη ρύθμιση για τους 15χρονους και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να προτιμά το “παρών”.

Τη συγκεκριμένη ρύθμιση υπερψήφισαν 147 βουλευτές,140 του ΣΥΡΙΖΑ, 6 του Ποταμιού, ο Κώστας Ζουράρις που έσπασε την αρνητική γραμμή των ΑΝΕΛ και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που επίσης διαφοροποιήθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Όχι» ψήφισαν 124 βουλευτές (ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, Χρυσή Αυγή και ανεξάρτητοι βουλευτές).
Απέφυγε έτσι η κυβέρνηση την πολιτική πανωλεθρία και περιορίστηκε σε σοβαρές πολιτικές ζημιές. Παρολίγον ωστόσο ο κυβερνητικός συνασπισμός να εξέλθει ως πολυτραυματίας από την επεισοδιακή Ολομέλεια της Βουλής, αφού είδε και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Νίνα Κασιμάτη και τον Ζεϊμπέκ Χουσεϊν να καταψηφίζουν την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Θράκης, η οποία πάντως πέρασε άνετα, καθώς την υπερψήφισε και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης.

 

ΠΗΓΗ protothema