Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, το απόγευμα της Παρασκευής. Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ εγείρουν φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση, καθώς οι Χούθι, παρότι έχουν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τις ΗΠΑ, φαίνεται πως συνεχίζουν να στοχοποιούν το Ισραήλ.
Λίγο πριν τις 18:00, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, με τους κατοίκους να λαμβάνουν οδηγίες για άμεση αναζήτηση καταφυγίων. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού:
«Ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε επιτυχώς».
Την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ, ενισχύοντας τις πληροφορίες ότι πρόκειται για ευρείας εμβέλειας επίθεση.
Παρότι δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, όλα δείχνουν ότι πίσω από τη νέα πυραυλική επίθεση βρίσκονται οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης – η φιλοϊρανική οργάνωση που έχει αναδειχθεί σε βασικό δορυφόρο της Τεχεράνης στην περιοχή.
Η επίθεση σημειώνεται λίγες μέρες μετά το χτύπημα που εξαπέλυσαν οι Χούθι εναντίον του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς, καθώς και την ισραηλινή αντεπίθεση με πλήγματα σε στρατηγικούς στόχους στη Σαναά και γύρω σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
Παρά την κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Χούθι με μεσολάβηση του Ομάν – η οποία αφορά κυρίως την ασφαλή διέλευση στη θαλάσσια αρτηρία της Ερυθράς Θάλασσας – η συμφωνία δεν περιλαμβάνει το Ισραήλ.
Οι Χούθι έχουν καταστήσει σαφές ότι:
«Θα συνεχίσουμε να στοχοποιούμε το Ισραήλ όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Γάζα».