Νέα όπλα θα χρησιμοποιηθούν στην «Μέδουσα 8″…Σύμφωνα με Αιγυπτιακά ΜΜΕ

Άρχισε  την Κυριακή μια κοινή στρατιωτική άσκηση με τις ελληνικές και κυπριακές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, που ονομάζονται «Μέδουσα 8», στη Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Στρατού  Τάμερ Ελ Ρεφαί.

Ο Αιγυπτιακός στρατός συμμετέχει στην άσκηση με μερικά νέα όπλα, όπως η αποβάθρα ελικοπτέρων προσγείωσης στο  Mistral, με το όνομα Anwar El-Sadat,  υποβρύχια  41 και  μαχητικά  αεροσκάφη F-16…Σύμφωνα με Αιγυπτιακά ΜΜΕ

Η άσκηση περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες στο πλαίσιο του σχεδίου κοινών ασκήσεων μεταξύ των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και φιλικών χωρών για την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δυνάμεων που συμμετέχουν στις ασκήσεις αυτές.

Το 2015, η Αίγυπτος και η Ελλάδα πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή άσκηση Medusa το 2015.

Εν τω μεταξύ, οι αιγυπτιακές και γαλλικές ναυτικές δυνάμεις διεξήγαγαν στις αρχές του Ιουλίου μια άσκηση με την ονομασία «Κλεοπάτρα 2017» στα αιγυπτιακά νερά του Κόκκινου και της Μεσογειακής θάλασσας.

New weapons used in Egyptian-Greek-Cypriot joint military exercise ‘Medusa 8’


Τον τελευταίο καιρό, η Αίγυπτος έχει σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Πρόεδρος Al-Sisi ταξίδεψε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2015 για τριήμερη επίσκεψη.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Al-Sisi συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του, ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις και ενισχύοντας τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.