Με νέα βάση Ε/Π ενισχύεται η Κρήτη …Θα επιχειρούν Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις Καταδρομών ,UAV και Ε/Π Kiowa.

Με μια νέα  βάση Ελικοπτέρων  στην Ανατολική  Κρήτη  στην οποία θα σταθμεύουν &  μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) σχεδιάζουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύσουν  την άμυνα αλλά και ν για την προβολή ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» προχωρά ο σχεδιασμός για τη βάση ελικοπτέρων στο Ηράκλειο, στην  οποία θα σταθμευόμουν  και  μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Οταν ολοκληρωθεί η νέα βάση στο Ηράκλειο, στον χώρο του αεροδρομίου, οι ένοπλες δυνάμεις θα διαθέτουν τρεις βάσεις UAV, με τις άλλες δύο να είναι στη Λάρισα, όπου εδρεύουν τα ελληνικής κατασκευής «Πήγασος», και στη Σκύρο όπου επιχειρούν τα Ισραηλινά UAV
Παράλληλα οι ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πέρα από τα ισραηλινής κατασκευής Heron που αποκτήθηκαν πρόσφατα και έχουν αρχίσει πτήσεις από τη Σκύρο.
Το ΓΕΕΘΑ έχει προχωρήσει σε κινήσεις αναδιοργάνωσης της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας η οποία εδρεύει στην Κρήτη και στην οποία ανήκουν  τα Αερομεταφερόμενα τάγματα και Μονάδες αλεξιπτωτιστών.
 
Στο νησί θα εγκατασταθούν  και τα 10 ελικόπτερα Chinook που παραλάβαμε από την Εθνοφρουρά των ΗΠΑ με ελάχιστες ώρες πτήσης   για τη μεταφορά προσωπικού,όπως  και  Ε/Π Επιθετικής Αναγνώρισης Kiowa.
Επίσης υπάρχουν σκέψεις και αποφάσεις  να σταθμεύουν και τα Ελικόπτερα ειδικών Επιχειρήσεων ΝΗ-90 της Α.Σ


Περισσότερα Άρθρα