Νέα βόμβα Ερντογάν …Πάω να επισκεφτώ τους 150 χιλ αδερφούς μας στη Θράκη!

Νέα Βόμβα   Ερντογάν απο τη Πόλη …Λίγο πριν αναχωρήσει απο την Κωσταντινούπολη  ο Τούρκος Πρόεδρος  έριξε νέα Βόμβα Μεγατόνων και διέλυσε τις προσδοκίες των  Κοτζιά-Τσίπρα για κάτι καλό στις ΕλληνοΤουρκικές Σχέσεις !

Πάω να επισκεφτώ  τους 150 Χιλιάδες αδερφούς μας στη Θράκη είπε ο Ερντογάν  και έθεσε ωμά κοφτά αυτό που η Ελλάδα δεν ήθελε να ακούσει …Τώρα λουστείτε τα !

Η πραγματικότητα των αριθμών για την ελληνική μειονότητα είναι ανελέητη: Αποδεκατισμένη; Απισχνασμένη; Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κέλυφος μειονότητας.

-Δεν μας μισούν πια, μου έλεγε μία φίλη Κωνσταντινουπολίτισσα. Μας βλέπουν σαν κάτι αξιοπερίεργο. Σαν τη χελώνα καρέτα-καρέτα ή πιο σωστά τη φώκια μονάχους-μονάχους. Το δεύτερο μας ταιριάζει πιο πολύ.
Σωστά αυτά αλλά και χιλιοειπωμένα. Η πραγματικότητα των αριθμών δεν θα αλλάξει όσο και εάν τους επαναλαμβάνουμε.

Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν  ήρθε  στην Αθήνα. Πιθανόν να συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των Κωνσταντινουπολίτικων σωματείων που θα του θέσουν για πολλοστή φορά τα αιτήματά τους. Θα τα ακούσει με την επιείκεια και τη μεγαλοφροσύνη που χαρακτήριζε τους Οθωμανούς αξιωματούχους όταν
συνομιλούσαν με Χριστιανούς.

Πιθανότατα στο τέλος θα δώσει σχετική εντολή σε αξιωματούχους της τουρκικής κυβερνήσεως να συνεχίσουν εκείνοι τη συζήτηση στο μέλλον. Την επόμενη φορά μπορεί πάλι να τα ξανασυζητήσει.

Στη συνέχεια θα ανέβει στη Θράκη. Την επίσκεψή του εκεί έχει ναρκοθετήσει ο αλυτρωτικών καταβολών αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβερνήσεως Χακάν Τσαβούσογλου που βρέθηκε στην περιοχή πριν λίγες ημέρες.

Ο Τσαβούσογλου παραβίασε κατάφωρα το διεθνές δίκαιο που ορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς ξένων αντιπροσωπειών κατά τη διάρκεια επισκέψεων. Σύμφωνα με αυτό, δεν πρέπει οι
αντιπροσωπείες να παρεμβαίνουν με δηλώσεις τους και να αμφισβητούν την εσωτερική έννομη τάξη του φιλοξενούντος κράτους.

Δεν επιτρέπεται να επικρίνουν δημοσίως την πολιτική του κράτους ενώπιον των πολιτών του. Κυρίως δεν μπορούν να καλλιεργούν και να ενθαρρύνουν τον αλυτρωτισμό μειονοτήτων.

Όλα αυτά παραβιάσθηκαν κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου. Εντελώς ενδεικτικά επέκρινε σε ανοιχτές δημόσιες συναθροίσεις την ελληνική πολιτική ενώπιον Ελλήνων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι “ἡ Ἑλλάδα γιά νά λέγεται εὐρωπαϊκή χώρα πρέπει νά σέβεται τή δημοκρατία” και να αντιμετωπίζει τους μειονοτικούς “ὡς πρώτης κατηγορίας πολίτες κι ὄχι ὅπως γίνεται μέχρι τώρα”.

Διαβεβαίωσε ότι «εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε».

Επεσήμανε μάλιστα ότι «ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός μου δεν εμπιστεύτηκαν αυτό το καθήκον [του αντιπροέδρου] σε μένα επειδή είμαι εγώ, αλλά επειδή είμαι ένας βουλευτής της Προύσας, που κατάγεται από τη Δυτική Θράκη».

Εμείς για τον φέραμε εδώ για να μας απειλήσει μπρος στα μούτρα μας ; Μήπως αντιδράσαμε στις Απειλές του Τούρκου Αντιπροέδρου ;