Νέες απειλές Τσελίκ : Το παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα μπορεί να καταλήξει σε ελληνική τραγωδία

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το μεσημέρι της Τρίτης ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τις διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας για τις «έρευνες» του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Προειδοποιούμε την Ελλάδα ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να καταλήξει σε ελληνική τραγωδία. Προωθούν μια συμφωνία παρόμοια με αυτή των Σεβρών» ισχυρίστηκε ο Τσελίκ. 

Παράλληλα χαρακτήρισε «πειρατική» την συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας.

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου είναι μια δομή που δεν εκπροσωπεί για κανέναν λόγο τους Τουρκοκύπριους. Επομένως η συμφωνία με τη Γαλλία είναι πειρατική και δεν έχει καμία ισχύ. Οι Ελληνοκύπριοι και οι Έλληνες κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση για συμφωνία με την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Η Γαλλία δεν ενδιαφέρεται για την σταθερότητα στην περιοχή, αλλά για τα συμφέροντά της. Δεν έχουμε κάτι να παραχωρήσουμε στην Γαλάζια Πατρίδα σε αυτούς που σφετερίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Λέει ότι θέλει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και κάνει την πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο.

Όπως υποστήριξε, «οι τουρκικές θέσεις δικαιώνονται από το νομικό προηγούμενο στις περιπτώσεις της Αγγλίας και της Γαλλίας το 1977, του Καναδά και της Γαλλίας το 1992, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας το 2009, της Λιβύης και της Μάλτας το 1985. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δικαιώνεται το επιχείρημά μας για το πώς καθορίζονται οι υφαλοκρηπίδες και οι ΑΟΖ».