Οι Νεοσύλλεκτοι με Πτυχία σε ΓΕΕΘΑ ,Γραφεία Υπουργών & ΕΑΒ …Στα Σύνορα όμως ποιοι θα πάνε;

Ένα  σχέδιο που θα οδηγεί τους στρατευσίμους σε «διπλό απολυτήριο» με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας τους δρομολογεί η κυβέρνηση.

Στον πυρήνα του σχεδίου βρίσκεται η αντίληψη ότι οι μήνες της στρατιωτικής θητείας θα πρέπει να αξιοποιούνται για την ανάπτυξη πρόσθετων επαγγελματικών δεξιοτήτων προς όφελος των στρατευσίμων, αλλά και προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις και συνολικά η κρατική μηχανή να επωφελούνται από τα προσόντα και τις γνώσεις των έφεδρων στελεχών τους…!!!!

Το εγχείρημα, που αναμένεται να αναπτυχθεί σε δύο φάσεις, έχουν αναλάβει, μετά το πράσινο φως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργείο Άμυνας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ ρόλο «τεχνικού συμβούλου» θα έχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Τους καλάρεσε φαίνεται η εμπλοκή των ενόπλων Δυνάμεων στα Εμβολιαστικά Κέντρα και είπαν να κάνουν και άλλο ΝΤΟΥ»

Στην πλήρη ανάπτυξή του το σχέδιο περιλαμβάνει την κατά το δυνατόν ακριβέστερη «αντιστοίχηση» μεταξύ των δεξιοτήτων όσων προσέρχονται να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους και των θέσεων και αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δηλαδή, με βάση τα στοιχεία που θα προσκομίζουν οι νεοσύλλεκτοι, θα δημιουργείται μια μεγάλη βάση δεδομένων.

Στη συνέχεια θα μοιράζονται  σε ανάλογους τομείς, ώστε με την ολοκλήρωση της θητείας τους να έχουν αποκτήσει πρόσθετη εμπειρία και πιστοποιημένα προσόντα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδική πρόνοια θα προβλέπεται για όσους κατατάσσονται στον στρατό διαθέτοντας ιδιαίτερες δεξιότητες και τίτλους σπουδών…

Συγκεκριμένα, όπως λέγεται:

• Αριστούχοι πληροφορικάριοι θα μπορούν να τοποθετούνται στη ΔΙΚΥΒ (Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ).

• Αριστούχοι της Νομικής, στα νομικά γραφεία του υπουργού Αμυνας και των υφυπουργών ή σε διευθύνσεις που έχουν ως αρμοδιότητα τις στρατιωτικές συμβάσεις.

• Αριστούχοι μηχανικοί, σε χώρους παραγωγής ή συντήρησης οπλικών συστημάτων, όπως η ΕΑΒ.

Ένα ερώτημα μόνο σε αυτούς που σχεδιάζουν απο τα κλιματιζόμενα γραφεία του Μαξίμου  …Στα σύνορα του Έβρου και στις Βραχονησίδες του Αιγαίου ποιοι θα πάνε ;

«Μάλλον οι Αγρότες ,Κτηνοτρόφοι και εργάτες που δεν μπόρεσαν ή δεν έτυχε  να σπουδάσουν…Καλά τα πτυχία και οι Περγαμηνές αλλά οι Τούρκοι δεν αντιμετωπίζονται με Χαρτιά και Κοντυλοφόρους !!