Ο Χαιρετισμός του Α/ΓΕΕΘΑ στον Αντιπτέραρχο(Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη ! (video)

Τι ανέφερε στο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Ήρωα Αντιπτέραρχο(Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη κατά την Τελετή του Μνημοσύνου στη νήσο Κάρπαθο!

«Είναι πραγματικά ιδιαίτερη αυτή η στιγμή που βρισκόμαστε εδώ, για να αποδώσουμε τη δέουσα τιμή στον Αντιπτέραρχο(Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη, τον Αξιωματικό ο οποίος στις 23 Μαΐου 2006, θυσίασε τη ζωή του σε καιρό ειρήνης στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, πράττοντας το καθήκον του με θυσία και αυταπάρνηση.

Εκείνη την ημέρα, ο Σμηναγός Ηλιάκης έλαβε την εντολή να απογειωθεί ως αρχηγός ζεύγους αεροσκαφών, για να προβεί σε αναγνώριση σχηματισμού τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία είχαν εισέλθει στο ελληνικό FIR χωρίς άδεια.

Πιστός στον όρκο που είχε δώσει, εκτέλεσε την αποστολή του, στέλνοντας για ακόμη μία φορά το ηχηρό μήνυμα ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κανέναν.

Δυστυχώς, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων ασφαλείας, ένα από τα τουρκικά αεροσκάφη εκτέλεσε επικίνδυνο ελιγμό και προσέκρουσε στο αεροσκάφος του Σμηναγού Ηλιάκη, προκαλώντας την πτώση του, παρασύροντάς τον στον θάνατό και βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ελληνική κοινωνία.

Η θυσία του, όπως και η θυσία όλων των στελεχών που χάθηκαν σε καιρό ειρήνης, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι οικογένειες τους, πλην όμως αποτελεί σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση της πίστης, της αφοσίωσης και της αγάπης των στελεχών αυτών για την Πατρίδα.

Σήμερα, η ευγνωμονούσα πατρίδα, θυμάται και τιμά τον Αντιπτέραρχο Κώστα Ηλιάκη, στον οποίο έχει απονεμηθεί πέραν των άλλων, ο σεβασμός και η αγάπη γενεών Ελλήνων.

Σεβαστή οικογένεια του ήρωά μας,

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη του επίλεκτου Ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας, τιμούμε τη θυσία του και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πιστές στο καθήκον και στο χρέος τους προς την Πατρίδα.

Ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας σας διαβεβαιώνω, όχι μόνον εσάς εδώ – στο ακριτικό νησί της Καρπάθου – αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν εγγυήτριες της ανεξαρτησίας μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, με το προσωπικό τους έτοιμο να βαδίσει στην οδό της τιμής και του χρέους, με σκοπό τη συντριβή του επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να τις υποτιμήσει.

Αποτίουμε φόρο τιμής στον ήρωα μας, έχοντας κατά νου ότι «Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται», και ότι αποτελεί για όλους εμάς τους υπηρετούντες στις Ένοπλές Δυνάμεις, φωτεινό παράδειγμα.

Κυρίες και κύριοι,

Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε τιμές σε ακόμη έναν Αξιωματικό που πρόσθεσε με το αίμα του τη δική του σελίδα στην ένδοξη ελληνική ιστορία. Για να αποκτήσει όμως η θυσία του Κώστα Ηλιάκη ακόμη μεγαλύτερη αξία, είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά, άοκνα και μη φειδόμενοι κόπου, χρόνου και προσπαθειών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ανεξαρτησίας της Χώρας.

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Ζήτω ο Ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης».


Διάφορα Άρθρα