Ο Ερντογάν απειλεί με νέα επιχείρηση στη Συρία

Νωρίτερα, εν μέσω σημαντικής επίθεσης από τον συριακό στρατό που απελευθέρωσε μεγάλες περιοχές νοτιανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του θα ανταποδώσουν «με τον πιο ισχυρό τρόπο, χωρίς δισταγμό» αν σημειωθούν επιθέσεις στα σημεία επιτήρησης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Άγκυρα ίσως προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ αν η κατάσταση στην περιοχή δεν «επιλυθεί αμέσως».

«Αν (σ.σ. η κατάσταση) στην Ιντλίμπ δεν επιστρέψει στα φυσιολογικά, θα προχωρήσουμε σε ενέργειες. Ειλικρινά επιθυμούμε σταθερότητα στη Συρία. Η πολιτική διαδικασία πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα και δίκαια. Δεν θα αποφύγουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να το καταφέρουμε, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης των στρατιωτικών δυνάμεων» ανέφερε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κατάσταση στη Συρία είναι «τόσο σημαντική» όσο και η κατάσταση εντός των τουρκικών συνόρων. Κατηγόρησε επίσης «εκείνους που στηρίζουν το συριακό καθεστώς» ότι είναι «αφοσιωμένοι στη συνέχιση της κρίσης στη Συρία».