Ο Klusmann αποχωρεί από το Der Spiegeleisen &λόγω της…Μαρίας του Έβρου

Ο αρχισυντάκτης Steffen Klusmann αποχωρεί από το περιοδικό «Der spiegel λόγω προστριβών με τους μετόχους για «λάθη» και «σκανδαλώδεις υποθέσεις», όπως εκείνη με την απάτη που στήθηκε στον Έβρο για τη «νεκρή Μαρία».

Τη θέση του θα αναλάβει ο Dirk Kurbjuweit, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ανακοίνωση αποτελεί επιβεβαίωση φημών που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα για την επικείμενη αποχώρησή του.

H FAZ, σε δημοσίευμά της, αναφέρει πως η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV) «απαιτεί τον τερματισμό της διαμάχης για το Spiegel εδώ και καιρό. Το σωματείο θα μπορούσε εξίσου καλά να απαιτήσει να σταματήσει η έκδοση του περιοδικού. Γιατί οι δικαστικές διαμάχες είναι »μέρος» του Spiegel.

Αυτό συνέβαινε ήδη από την εποχή του ιδρυτή του, του Ρούντολφ Όγκσταϊν, και δεν άλλαξε ποτέ. Οι αρχισυντάκτες αρέσκονται να φθείρονται εδώ ο ένας μετά τον άλλον.

Τώρα είναι η σειρά του Steffen Klusmann. Αφού οι φήμες για την επικείμενη αποχώρησή του είχαν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, το βράδυ της Πέμπτης έγινε επίσημο:

 Και φέρεται να έγινε με την προτροπή του προσωπικού και της διεύθυνσης».

spiegel-klusmann
Ο Steffen Klusmann

Αυτό που σημειώνει η FAZ είναι πως ο Klusmann ήταν σε μια «διαρκή αντιπαράθεση» με έναν από τους τρεις μετόχους-κληρονόμους του ιδρυτή του περιοδικού.
Είχε γίνει σαφές πως ήθελαν να απαλλαγούν από τον Klusmann. Και όπως αναφέρει η FAZ, τον θεωρεί υπεύθυνο για την «αποτυχία με την ιστορία του κοριτσιού από τη Συρία, που φέρεται να πέθανε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρχε».

Protothema.gr