Ο Τούρκος ΥΠΑΜ απαίτησε την απόσυρση των Αμερικανών και τον …Αφοπλισμό των Κούρδων του PKK / PYD ( video)

Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να ολοκληρώσουν τον χάρτη της απόσυρσης απο το Manbij, της Συρία και να απομακρύνουν τις δυνάμεις των Κούρδων του  PKK / PYD από την περιοχή το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Σε συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χούλουι Ακάρ με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων  των ΗΠΑ  Στρατηγό Γιόζεφ Ντάνφορντ στην πρωτεύουσα της Άγκυρας, με τη συμμετοχή του Τούρκου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιάνσαρ Γκουλέρ, συζητήθηκε  και για την ανάκτηση των Αμερικανικών  όπλων από τους αντάρτες του  PKK / PYD, και η καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Daesh, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αμέσως μετά την συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο  Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας Στρατηγός ε.α Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων και την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο Akar είπε επίσης ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πολεμούν εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων PKK / PYD / YPG και Daesh και όχι των «Κούρδων  αδελφών» στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία πάντα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα τόσο της Συρίας όσο και του Ιράκ. Η συμφωνία Manbij μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ επικεντρώνεται στην απόσυρση των τρομοκρατών YPG / PKK από την πόλη για τη σταθεροποίηση της περιοχής, η οποία βρίσκεται στα βορειοανατολικά της επαρχίας του Χαλεπίου  στη βόρεια Συρία.