Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανέλαβαν την ευθύνη για ακόμη ένα πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο

Οι Φρουροί της Επανάστασης του ανέλαβαν χθς Δευτέρα την ευθύνη για ακόμη ένα πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο που επιχειρούσε να διασχίσει τα , μια στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου μεταξύ των Η και του Ιράν.

«Ένα υπερδεξαμενόπλοιο επλήγη στα Στενά του Ορμούζ και τυλίχθηκε στις φλόγες», ανέφερε η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης, σε που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό τους Sepah News.

Από την έναρξη της ς στη ή, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με τα αμερικανοϊσραηλικά πλήγματα στο Ιράν, η Τεχεράνη διεκδικεί τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ — από όπου προπολεμικά διερχόταν το ένα πέμπτο των υδρογονανθράκων που καταναλώνονται σε παγκόσμια κλίμακα.

Δείτεκαι αυτά

Η Ισλαμική Δημοκρατία βάζει τακτικά στο στόχαστρο πλοία που εισέρχονται στα Στενά του Ορμούζ χωρίς την άδειά της.

Από την πλευρά τους, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβάλλουν ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια και συνοδεύουν , τα οποία διασχίζουν τα Στενά σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς.

Το πλοίο που στοχοποιήθηκε τη Δευτέρα επιχείρησε να διέλθει απενεργοποιώντας συστήματα που μεταδίδουν δεδομένα για τη θέση του και «αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του ναυτικού των Φρουρών», ανέφερε η ανακοίνωση των ιρανικών δυνάμεων.

Την προηγούμενη ημέρα, ο διοικητής του ναυτικού των Φρουρών, ναύαρχος Αλί Οζμάι, είχε προειδοποιήσει ότι κάθε πλοίο που απενεργοποιεί τα συστήματα αναγνώρισης και εντοπισμού του στα Στενά του Ορμούζ θα θεωρείται «εχθρικό» και θα βρίσκεται αντι με «αυστηρά μέτρα».

Η υπηρεσία ενημέρωσης για την ασφάλεια της ς UKMTO, η οποία υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας, εξέδωσε αναφορές τη Δευτέρα για τέσσερα διαφορετικά πλήγματα την Κυριακή σε πλοία που βρίσκονταν στα Στενά του Ορμούζ.

Πηγή: ΑΠΕ


Σχετικά Άρθρα

Next Post