Ολοκληρώθηκε η Παράδοση & των δέκα ταχυπλόων περιπολικών σκαφών στο Λ/Σ…Που τα ενίσχυσε & με «Μπάρες Προστασίας» (φωτό)

Ολοκληρώθηκε η δωρεά και η Παράδοση δέκα εξελιγμένων ταχυπλόων περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό Σώμα από την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με σκοπό την ενίσχυση της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ τα δέκα σκάφη βρίσκονται ήδη σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, στην υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος, σε Ικαρία, Αλεξανδρούπολη, Καστελόριζο, Λήμνο, Άγιον Όρος, Χίο, Μυτιλήνη, Κάλυμνο, Κω και Σάμο.

Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε άμεσα και η δωρεά των σκαφών υλοποιήθηκε με την αποκλειστική χρηματοδότηση των μελών της: Enesel S.A., Onassis Foundation, Ίδρυμα Αγγελικούση, Chandris Hellas Inc., N.J. Goulandris, Thenamaris, Arcadia Shipmanagement Co Ltd, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Golden Union, Neptune Lines και Οικογένεια Γεωργίου Σ. Κουμάνταρου.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εγκατέστησε μια ειδική δομή όπως μια ράβδο με αιχμηρές άκρες γύρω από τους κινητήρες των νέων Rafnar Tactical 1100  για να μετριάσει τον κίνδυνο επιθέσεων από το Τούρκικο Λιμενικό Σώμα.