Ολονύχτια επιχείρηση μεταφοράς «Λαθρο» στην Ενδοχώρα… Με 2 Αρματαγωγά του ΠΝ

Μέχρι τις 7 το απόγευμα είχαν πιστοποιηθεί 615 άτομα όλα μέλη κατηγοριών ευάλωτων οικογενειών, οι οποίοι και σταδιακά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου έχει δέσει το ένα από τα δυο αρματαγωγά. Ενώ το δεύτερο είναι σε αναμονή έξω από το λιμάνι. (φωτό αρχείου)

Η διαδικασία της μετακίνησης από τη Μόρια ξεκίνησε περίπου στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής. Ο έλεγχος όσων επιβιβάζονται στο αρματαγωγό είναι εξονυχιστικός.

Μετά την αναχώρηση του πρώτου αρματαγωγού με 400 επιβαίνοντες, που συνεχίζονταν αργά το βράδυ με κατεύθυνση την Ελευσίνα, θα ακολουθήσει η επιβίβαση των υπολοίπων 215 που έχουν πιστοποιηθεί και οι οποίοι θα παραμένουν μέσα στο δεύτερο αρματαγωγό.

Το πρωί θα ξεκινήσει η πιστοποίηση και των υπολοίπων 200 οι οποίοι θα μετακινηθούν στο λιμάνι με προορισμό το δεύτερο αρματαγωγό, το οποίο θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης το Σαββάτο, το μεσημέρι.

Στο σύνολο τους οι μεταφερόμενοι θα τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία, σε διάφορα μέρη τόσο Αττικής όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα περισσότεροι από 1.000 αιτούντες άσυλο θα μεταφερθούν τις επόμενες τρεις ημέρες από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σε λιμάνια της Αττικής και στη συνέχεια σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.


Διάφορα Άρθρα