Ωμή απειλή του Ακάρ :Θα αντιδράσουμε σε όποια πράξη εναντίον μας…Ενώ έκανε λόγο & για «ηρωικό έπος» στη Κύπρο το 74

Απειλές ότι η Τουρκία θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της και ότι δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα στο Αιγαίο εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν κάνουμε καμία υποχώρηση» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός απαντώντας στον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη καθώς όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις του έγιναν για τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

Για «ηρωικό έπος» μίλησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και καθώς την τελευταία περίοδο έχουν ενταθεί οι αναφορές από μέρους της Άγκυρας που προκαλούν τον προβληματισμό της Αθήνας, με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη να δηλώνει μάλιστα χθες ότι «έχουμε καθημερινά προβλήματα με τους Τούρκους».

«Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης «αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος»» πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

«Όπως με όλους μας τους γείτονες, το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων.

Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου.