Οι Ομογενείς γιούχαραν & τον Κατρούγκαλο (video)

Να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών έσπευσαν ομογενείς, απευθυνόμενοι στον υπουργό Εξωτερικών, στη διάρκεια ομιλίας του στο Columbia και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νέα Υόρκη.

«>Αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες ομογενών, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα μέσα στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Columbia.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο που δημοσιεύει ο «Εθνικός Κήρυξ», όλα ξεκίνησαν όταν το στέλεχος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Χρήστος Κόμσιος, έλαβε τον λόγο για να απευθύνει ερώτημα σχετικά με την παραχώρηση του ονόματος.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για πολλά προβλήματα και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την παραχώρηση του ονόματος. «Τους δίνετε εθνικότητα, γλώσσα και εθνική ταυτότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κόμσιος.

Στη συνέχεια, ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από τους συντονιστές να δώσουν τον λόγο σε όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν, ωστόσο, ζήτησε σεβασμό, προκειμένου να γίνει διάλογος και να μην διακόπτει ο ένας τον άλλο.

«Έχει διαβάσει κανείς τη Συμφωνία των Πρεσπών;», έσπευσε να ρωτήσει ένας ακόμη από τους παρευρισκόμενους.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ekirikas.gr, για τον πρόεδρο των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνο Τσιούρη, ο οποίος ζήτησε να κάνει ερώτηση επίμονα, αλλά αρχικά ο συντονιστής τού διεμήνυσε ότι δεν υπήρχε χρόνος.

Σχολιάζοντας αργότερα το περιστατικό, ο  Κατρούγκαλος τόνισε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα να ακούσει τις ερωτήσεις αυτών που διαφωνούσαν, λέγοντας ότι ο καλύτερος δρόμος είναι να «πείθεις αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη, με επιχειρήματα».

Παρόντες στην αίθουσα ήταν η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Αναπληρωτής Μ.Α., Διονύσης Καλαμβρέζος και η πρόξενος Λάνα Ζωχιού.