Οπλισμένα και με Έλληνες Χειριστές θα προσγειωθούν το Μάιο στην Τανάγρα τα …»6 RAFALE F-3R»

Οι πρώτοι έξι Έλληνες ιπτάμενοι που θα ονομαστούν εκπαιδευτές της 332 Μοίρας στον τύπο του RAFALE μετά το Γαλλικό Σμήνος Μετεκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα γυρίσουν ούτε με C-130, ούτε με κάποια εμπορική πτήση επιβατικού αεροπλάνου, αλλά με έξι RAFALE.

Λόγω της εκπαίδευσης δίνεται η δυνατότητα και ο χρόνος ώστε αυτά τ’ αεροσκάφη να είναι από τα καινούρια που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής της εταιρίας.

Κατά συνέπεια τον Δεκέμβριο του 2021, δηλαδή περίπου την ίδια εποχή σ’ έναν χρόνο από τώρα θα παραδίδονται στην Πολεμική Αεροπορία τα έξι καινούρια RAFALE F-3R.

Θα ανοίξουν ξανά Σαμπάνιες στην Τανάγρα οι Ιπτάμενοι της 332 Μοίρας της 114 Πτέρυγας  Μάχης …Κάτι που έχει να συμβεί απο την παράδοση των πρώτων Μιράζ

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι έως το τέλος του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα των RAFALE, με την άφιξη των υπολοίπων μεταχειρισμένων αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Σημαντική λεπτομέρεια που αφορά τον οπλισμό των αεροσκαφών είναι ότι κάθε αεροσκάφος που θα φτάνει στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα έχει και τον οπλισμό του, σύμφωνα με το hellasjournal.com/ανάμεσα σε αυτόν και οι πύραυλοι αέρος- αέρος Meteor, το στρατηγικό όπλο των RAFALE που γι’ αυτό τον λόγο ήταν μια βασική επιλογή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και επειδή μένουν μόλις έντεκα ημέρες έως την 1η Δεκεμβρίου , ο μήνας δηλαδή των υπογραφών για την έναρξη του εξοπλιστικού προγράμματος των RAFALE, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Πατρίκ Μεζονέβ .

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για το χρονοδιάγραμμα, τις διαδικασίες και τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την πρόσκτηση των Γαλλικών RAFALE από την Πολεμική Αεροπορία.