Πακιστανούς Χειριστές «Στρατολογεί» για τα F-16 η ΤΗΚ …Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ

Τουρκική Αεροπορία προχώρησε σε «στρατολόγηση Ιπταμένων από το Πακιστάν για επιχειρησιακές πτήσεις με F-16» αναφέρεται σε κείμενο εργασίας του Burak Bekdil για το BESA Center όπου εξετάζονται οι προοπτικές μετά τις εκκαθαρίσεις και την αναστολή συμμετοχής στο πρόγραμμα F-35.

Ο Μουτζαχίτ Ενβέρ Χαν-διοικητής της Πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν, σε δήλωση που έκανε προς το πρακτορείο Αnadolu, ανέφερε πως η Τουρκία είναι το δεύτερο του σπίτι και πρόσθεσε πως “Στην πραγματικότητα εμείς είμαστε δύο χώρες-ένα έθνος”.

Σημείωσε ότι οι δύο αδελφικές και φίλες χώρες, δεν έχουν μόνο τους ίδιους πολιτικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, αλλά και τις ίδιες κοινές προκλήσεις και συμφέροντα.

Ο Χαν είπε πως “Η μοναδική σχέση μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας προκαλεί το φθόνο του κόσμου” και πρόσθεσε που είναι ανάγκη αυτό να περάσει από γενιά σε γενιά. Ο Χαν είπε πως στο πλαίσιο των προκλήσεων ασφάλειας και τρομοκρατίας, το Πακιστάν υποστηρίζει την Τουρκία, στα θέματα της Κύπρου της Συρίας και του Ιράκ. “Χαιρετίζω την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν στον αμυντικό τομέα” είπε.

Ωστόσο η κινητικότητα μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν στα της άμυνας φαίνεται πως είναι πιο έντονη από ποτέ. Λίγες ημέρες πριν την εν λόγω επίσκεψη είχε μεταβεί στο Πακιστάν ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Δεδομένων και των πληροφοριών για παρουσία Πακιστανών Χειριστών  στο Αιγαίο μήπως πρέπει να ανησυχούμε, κατά πρώτο, και να αντιδρούμε δυναμικότερα;

Επισημαίνεται το δημοσίευμα για την Στρατολόγηση Πακιστανών Χειριστών στα  Τουρκικά ΜΜΕ και δεν φαίνεται να είναι τυχαίο!