Στο Πεντάγωνο η Γαλλίδα ΥΠΑΜ για τα «RAFALE» …Με το μυαλό & στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας!!

Εν όψει της επίσκεψης της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί  σήμερα  Δευτέρα 25 Ιανουαρίου  για την Πανηγυρική Υπογραφή των RAFALE – Έχει ήδη αρχίσει να προτείνεται ότι η πρόταση των Γάλλων για τις 4 Φρεγάτες Belharra με κατασκευή των 3 στην Ελλάδα

Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν να έχει κατατεθεί νέα ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση από την Γαλλία που περιλαμβάνει την ναυπήγηση 3ων εκ των 4ων φρεγατών στην Ελλάδα, σε ελληνικό ναυπηγείο, με συνολικό κόστος 5 δις ευρώ, μαζί με τα οπλικά τους συστήματα.

Οι Γάλλοι φέρονται να προσφέρουν  4 Belharra και 2 φρεγάτες κλάσης La Fayette ως πλοία ενδιάμεσης λύσης και πακέτο την αναβάθμιση των 4ων φρεγατών ΜΕΚΟ.

Σε ότι αφορά τις Belharra, η πρόταση περιλαμβάνει οι 2 να είναι γαλλικής και οι άλλες 2 ελληνικής διαμόρφωσης ως προς τα οπλικά τους συστήματα.

Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό (Marine Nationale) ανακοίνωσε ότι η φρεγάτα της κατηγορίας Lafayette Surcouf  εκτόξευσε  έναν πύραυλο MM40 Block II Exocet κατασκευασμένο από MBDA κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής που  πραγματοποιήθηκε απο το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό

  . Ο πύραυλος έπληξε το στόχος με υψηλή ακρίβεια, δείχνοντας την τεχνογνωσία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού για την εφαρμογή και συντήρηση ενός σύνθετου Οπλικού  συστήματος για συγκρούσεις υψηλής έντασης …Που θεωρείται πολύ πιθανό να συμβεί στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο!