Παναγιωτόπουλος: Οι Τούρκοι ακόμα ψάχνουν να βρουν τα υποβρύχιά μας

Την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των υποβρυχίων της χώρας, παρότι στο παρελθόν κάποιοι είχαν εστιάσει στην κλίση που ισχυρίζονταν πως εμφάνιζαν, εξέφρασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, κατά τις πρώτες δοκιμές και υπό συγκεκριμένες συνθήκες, παρατηρήθηκε μια κλίση που, όπως είπε, είναι φυσιολογικό σε ένα πρωτότυπο σκάφος.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήρε τις ικανότητες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και το υπερσύγχρονο σύστημα πρόωσης των υποβρυχίων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνεται αντιληπτό από ραντάρ και ελικόπτερα.

«Διορθώθηκε αυτή η ελάχιστη κλίση, παραλήφθηκαν σε άριστη κατάσταση τα υποβρύχια. Απέδειξαν την αξία τους στην πρόσφατη κρίση. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι. Έχουν ένα σιωπηλό σύστημα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά!» σημείωσε ο ίδιος.


Διάφορα Άρθρα


  • greekOYK

    Τα οποία υποβρύχια, αγοράστηκαν επί ΠΑΣΟΚ , όπου ναι κάποιοι πήραν μίζες, κάποιοι ναι πήγανε φυλακή, όμως τελικά είναι αυτά που κρατήσαν τη χώρα σήμερα….οι μετά ΠΑΣΟΚ εποχή τι άφησε στην άμυνα ? πέρα από απαξίωση , μείωση κονδυλίων και τελική καταστροφή ? Τώρα τρέχουμε να καλύψουμε όλη αυτή την απόσταση με τον εχθρό προ των πυλών. Φυσικά και είμαι αντίθετος με την πολιτική ΠΑΣΟΚ όπου πήρανε μίζες και ορθώς πληρώσανε (αν πληρώσανε) αλλά και οι μετά εποχή δεν άλλαξε κάτι στο χώρο της άμυνας απλά τα άφησε όπως ήταν και με τον καιρό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε….Η Στάση αυτή το να αφήσεις την άμυνα σου σε τέτοια καταστροφή είναι επικίνδυνη και ύποπτη.