Οι «Πάνθηρες» της ΕΛ.ΑΣ…Πάνε Πλατεία για εφόδους

Σε πέντε, επιπλέον, γειτονιές της Αθήνας και πλατείες επεκτείνονται από σήμερα οι Πάνθηρες της  ΕΛ.ΑΣ. (για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών, του παραεμπορίου και άλλων μορφών εγκληματικότητας.

Σε αυτές θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «περιπολίας» καθώς και οι λεγόμενοι «πάνθηρες» της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί δηλαδή με τη μαύρη στολή που μετακινούνται με ειδικό βαν και μέχρι πρότινος περιπολούσαν σε γειτονιές με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Η διεύρυνση του σχεδίου αστυνόμευσης από το κέντρο της πρωτεύουσας σε άλλες πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το μεσημέρι της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πραγματοποίησαν εξόρμηση στο Λεκανοπέδιο, ήλεγξαν πάνω από 3.500 άτομα και συνέλαβαν 135 για διάφορα αδικήματα.

Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου τίθεται σε εφαρμογή σήμερα και προβλέπει παρουσία ενστόλων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών σε πέντε πλατείες της Αθήνας, ανάμεσά τους οι πλατείες Αγίου Παντελεήμονα, Καραϊσκάκη, Αμερικής.

Στις ειδικές δράσεις θα μετέχουν ένστολοι αστυνομικοί από τα τμήματα πεζών περιπολιών καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι «περιπολίας» που, όπως αποκαλύπτεται, διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., πλην εκείνων που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό εκρηκτικών και ναρκωτικών.