Παρέλαβε 9 απο τα 52 F-35ς η Νορβηγία …Αλλά έχει Έλλειψη Χειριστών & Τεχνικών

Συνολικά 52 F-35s θα Παραλάβουν  οι Νορβηγία,  όπου όμως υπάρχει μεγάλη έλλειψη  Χειριστών και Τεχνικών έλλειψη. Η Νορβηγία θα παραλάβει όλα τα αεροσκάφη της μέχρι & το 2025.

Το 2025, θα έχουμε ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα αεροπορικής άμυνας στον κόσμο, δήλωσε ο Αρχηγός  της Πολεμικής Αεροπορίας Gen. Tonje Skinnarland. Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι εάν έχουμε αρκετά χρήματα για να το πετύχουμε αυτό

Σύμφωνα με το Skinnarland, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ του αριθμού των Χειριστών και Τεχνικών που αναμένεται και του αριθμού των εκπαιδευομένων απο τις Αεροπορικές   σχολές πτήσεων. Αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται περαιτέρω λόγω του γεγονότος ότι πολλοί σημερινοί πιλότοι και τεχνικοί πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης.

. Μπορούμε να εξηγήσουμε την κατάσταση, αναφέρει το  Skinnarland. Έχουμε ακριβά συστήματα, αλλά δεν έχουμε αρκετούς ειδικούς και την οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τα  χρησιμοποιήσουμε πλήρως, είπε ο Pah.

Η Νορβηγία, η οποία αντικατέστησε τα F-16 με τα F-35 για πολλά χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και έχει παραλάβει  μέχρι στιγμής 9 F-35!, ξεκίνησε την αναδιοργάνωση τα τελευταία χρόνια.

Κάποιες βάσεις έκλεισαν. Η Νορβηγία, η οποία υπέγραψε συνολικά 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το F-35, έλαβε μέχρι στιγμής 9 αεροσκάφη.