με την κυβέρνηση να φιλοδοξεί την μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο με τεράστια γεωπολιτικά και και οικονομικά οφέλη. Κατά την τοποθέτησή του μάλιστα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου κατέθεσε μάλιστα επιστολή των μετόχων της εταιρίας προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με την οποία την στιγμή της έναρξης της εμπορικής συμφωνίας (2019) το ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να αγοράσει έως το 5% των μετοχών.Καταλήγοντας μάλιστα μίλησε για «έργο πνοής» το οποίο στην Βόρειο Ελλάδα θα δώσει άμεσα 3.000-4.500 θέσεις εργασίας και 10.000 έμμεσα.
Αυτό που προκάλεσε τεράστια αίσθηση πάντως ήταν ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δεν στήριξαν τη σύμβαση με την αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίζει “παρών” και τους υπολοίπους κατά.
Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος δήλωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει «ΠΑΡΩΝ» και αυτό γιατί αν και συμφωνεί με την σκοπιμότητα του έργου διαφωνεί με την τα «πενιχρά» οφέλη της χώρας. Ζήτησε δε, το ελληνικό δημόσιο να έχει μονομερή επιλεκτική δυνατότητα αγοράς του 15% των μετοχών ενώ υποστήριξε ότι οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας είναι «υπερβολικές». Η κυρία Ραχήλ Μακρή «ΑΝΕΛΛ» σημείωσε ότι θα καταψηφίσουν την σύμβαση χαρακτηρίζοντάς την «αποικιοκρατικού χαρακτήρα». Επιπροσθέτως, την αρνητική ψήφο ξεκαθάρισαν ότι θα δώσουν οι εισηγητές ΚΚΕ και Χ.Α..
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μάκη Βορίδη της Ν.Δ ο οποίος απαντώντας κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην δείχνουν μικροψυχία: “Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία της χώρας.Είναι από τις στιγμές που μπορούμε να επιχαίρουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία. Θα θέλαμε σε αυτή τη χαρά να συμμετέχον ανεπιφύλακτα όλες οι πτέρυγες. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της χώρας από την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Μια επιλογή που θα φέρει στη χώρα τεράστια οικονομικά, επενδυτικά και γεωπολιτικά οφέλη.