Παυλόπουλος: Αναιτιολόγητη η απάντηση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις

«Ποτέ ξανά ναζιστική θηριωδία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης των Τζουμέρκων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και χαρακτήρισε αναιτιολόγητη την απάντηση του Βερολίνου για το θέμα.

Ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας τον Οκτώβριο του 1943 και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων Καταρρακτινών. «Τιμούμε σήμερα την Ιερή Μνήμη των τραγικών Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Μαρτυρικό Χωριό του Καταρράκτη, εκείνο τον σκληρό Οκτώβριο του 1943. Και δεσμευόμαστε, τιμώντας και με τον τρόπο αυτόν την θυσία τους, ότι εμείς, οι Έλληνες, θ΄ αγωνιζόμαστε πάντα, και μόνοι αλλά και ως μέλη της διεθνούς κοινότητας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μην συμβεί, ποτέ ξανά, παρόμοια θηριωδία, η οποία πλήττει βάναυσα τον άνθρωπο και τον πολιτισμό μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το χρέος έναντι των τραγικών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας υποχρεώνει «να εγείρουμε, ως την τελική δικαίωση, τις νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της εποχής της ναζιστικής κατοχής», υπογράμμισε ακόμη ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης ή παραγραφής, όπως και ότι αυτές οι διεκδικήσεις είναι «πάντοτε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση για την απάντηση στη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας, αναφορικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.


Διάφορα Άρθρα