Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φάση «Bomber Task Force» …Της άσκησης «Global Thunder 20». (video)

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες έντονων προσομοιώσεων και ευκαιριών κατάρτισης, η Στρατηγική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (USSTRATCOM) ολοκλήρωσε επιτυχώς το Global Thunder 20.

Η φετινή άσκηση, η οποία περιελάμβανε μια αποστολή Task Force Bomber στην Ευρώπη, επικεντρώθηκε σε κοινές επιχειρήσεις, στόχους διοίκησης και ελέγχου και ετοιμότητα πυρηνικής δύναμης.

«Είμαι περήφανος για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων των μελών της ομάδας USSTRATCOM που θέτουν για την επιτυχή επίτευξη των γενικών μας στόχων», δήλωσε ο στρατηγός John Hyten, διοικητής της USSTRATCOM.

«Αυτές οι ολοκληρωμένες ασκήσεις όχι μόνο δοκιμάζουν τις δεξιότητές μας, αλλά και το πώς επικοινωνούμε και συγχρονίζουμε με τα συστατικά μας, τις εντολές των συμμαχικών πολεμιστών και τους συμμάχους μας».

Το Global Thunder 20 συνδέθηκε με το Vigilant Shield 20, την ετήσια εντολή της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Άμυνας και την άσκηση Northern Northern Command στις ΗΠΑ.

Αυτές οι εταιρικές σχέσεις αποστολής ενισχύουν και ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των εντολών, ενισχύοντας την παγκόσμια στρατηγική αποτροπή.

Για την Bomber Task Force, τα αεροσκάφη B-2 Spirit και B-52H Stratofortress που δρομολογήθηκαν από την Αμερική, συνδέθηκαν με την B-52Hs στην RAF Fairford και ενσωματώθηκαν με βασικά συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τον ουρανό της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοι, για να συμπεριλάβουν την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέτασαν περιοχές αμοιβαίας ανησυχίας και ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία.

«Αυτή η εκτόξευση βομβαρδιστών ήταν μοναδική λόγω της εκτεταμένης εμβέλειας και της ενσωμάτωσης με τις αναπτυγμένες δυνάμεις βομβιστή και τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Maj. Gen. S.L. Davis, USSTRATCOM Διευθυντής Παγκόσμιων Επιχειρήσεων.

«Αποδεικνύει την ικανότητά μας να αναπτύξουμε γρήγορα δυνάμεις βομβιστικών δυνάμεων σε όλη την υδρόγειο, μια βασική ικανότητα που στηρίζει τους στόχους αποτροπής και διασφάλισης μας. Αν και λιγότερο ορατό, ασκήσαμε επίσης τις δυνάμεις των «Υποσυνειδημένων» Βαλλιστικών Πυραύλων και Βαλλιστικών Πυραύλων με νέους και δύσκολους τρόπους.

«Είναι αξιοσημείωτο πως τα Στελέχη  της USSTRATCOM, οι ναυτικοί, οι αερομεταφορείς και οι ναυτικοί κάνουν αυτές τις πολύπλοκες και δύσκολες επιχειρήσεις να φαίνονται ρουτίνα», κατέληξε.

Σε όλο τον Global Thunder 20, η USSTRATCOM εξακολούθησε να εκπληρώνει τις παγκόσμιες ευθύνες 24/7, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής αποτροπής, των πυρηνικών επιχειρήσεων, των διαστημικών επιχειρήσεων, των κοινών επιχειρήσεων ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, της παγκόσμιας επιχείρησης, της πυραυλικής άμυνας και της ανάλυσης και στόχευσης.


Διάφορα Άρθρα