Πέφτουν οι υπογραφές για κοινές (SAR) στη Μεσόγειο …Ελλάδας -Αιγύπτου!!

Ακόμα περισσότερο ενισχύει το μέτωπο με το Κάιρο η Αθήνα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Όπως αποκάλυψε στο OPEN η Γεωργία Γαραντζιώτη, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου οι δύο πλευρές ετοιμάζονται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για την οριοθέτηση ζωνών δικαιοδοσίας Ελλάδας και Αιγύπτου και τη συνεργασία του για περιοχές έρευνας και διάσωσης.

Τη συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να υπογράψουν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου, δηλαδή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Σαμέχ Σούκρι.

Παρόντες στις υπογραφές θα είναι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και Ροσντί Ασκάρ.

Οι δύο αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές των δύο χωρών θα αναλάβουν στη συνέχεια την υλοποίηση της συμφωνίας αλλά και τη διενέργεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στις συμφωνηθείσες περιοχές δικαιοδοσίας τους με προσωπικό και μέσα.

Όπως μετέδωσε το OPEN ουσιαστικά από την Τρίτη, Αθήνα και Κάιρο επισφραγίζουν την αμοιβαία συνεργασία τους σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Όταν καταστάσεις ανάγκες του απαιτήσουν, θα έχουν την ευθύνη για την ανάθεση καθηκόντων σε παραπλέοντα πλοία, μέχρι κάποιο στρατιωτικό πλοίο -μίας εκ των δύο χωρών- φτάσει στο σημείο.