Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη σύλληψη του Αρχιλοχία για Κατασκοπία στον Έβρο! (video)

Με ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτεται η σύλληψη ενός Άγγλου φερόμενου ώς μέλος ΜΚΟ και ενός  Αρχιλοχία  του Στρατού  στα σύνορα του Έβρου σε περιοχή της Νέας Βύσσας.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες  λίγο μετά τις 11:30 στην Εισαγγελέα Ορεστιάδας η οποία τους παρέπεμψε στον ανακριτή όπου ζήτησαν προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν.
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν θέλουν οι δύο συλληφθέντες να βαρύνονται από κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα πράγμα που δεν το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε ο δικηγόρος που μέχρι σήμερα είχε αναλάβει την υπεράσπισή τους.
Πάντως το γεγονός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την ανάλογη σύλληψη των δύο Γερμανών δημοσιογράφων το Μάρτιο του 2018 όταν και εκείνοι συνελήφθησαν να παραβιάζουν την Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως στο Πύθιο του Δήμου Διδυμοτείχου καθώς σε εκείνη την περίπτωση δικάστηκαν και αθωώθηκαν στα πλαίσια του αυτοφώρου εντός ενός 24ώρου και μάλιστα ημέρα Σάββατο.
Σε αυτή την περίπτωση, ίσως λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του Έλληνα κατηγορούμενου, οι αρχές δείχνουν μεγαλύτερη αυστηρότητα ενώ η στάση της υπεράσπισης να μην δίνει πληροφορίες καταδεικνύει ότι τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα.

Το επόμενο επεισόδιο της υπόθεσης αναμένεται να λάβει μέρος είτε αύριο είτε μεθαύριο καθώς δεν έχει γίνει ξεκάθαρο από πότε θα ισχύσει η προθεσμία που πήραν οι δύο.Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η επιστροφή τους στα κρατητήρια της Ορεστιάδας έγινε με άκρα μυστικότητα.

radioevros.gr

Σχόλιο: Σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΣ διέταξε ΕΔΕ αλλά αν  είναι σαν την ΕΔΕ  απο την αιχμαλωσία των δύο Στρατιωτικών απο τους Τούρκους  στον Έβρο …Ζήτω που καήκαμε !