Ποινή Ισοβίων δεσμών σε δύο Τούρκους Στρατηγούς … Στο Denizli!

Δύο πρώην Αξιωματικοί τουρκικού στρατού έλαβαν επιβληθείσες καταδικαστικές αποφάσεις στη νοτιοδυτική Τουρκία την Τρίτη για παραβίαση του Συντάγματος κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ο οργανισμός τρομοκρατικής οργάνωσης Fetullah (FETO) και ο ηγέτης της Gulen, με έδρα τις ΗΠΑ, οργάνωσαν την ενεργεια πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, η οποία άφησε 250 νεκρούε και σχεδόν 2.200 άλλους τραυματίες.

Το Ποινικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό  στην επαρχία Denizli καταδίκασε τους…Ο στρατηγός Kamil Ozhan Ozbakir και πρώην Col. Erol Akman, οι οποίοι ήταν ήδη στη φυλακή εν αναμονή της δίκης, επειδή προσπάθησαν να ανατρέψουν τη συνταγματική τάξη μέσω της βίας, ως μέρος της απόπειρας πραξικοπήματος.

Το δικαστήριο επίσης υπέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης σε άλλους τέσσερις  πρώην Στρατιωτικούς, όπως ο Ziver Inci, ο Oguz Ay, ο Muhammet Ekinci και ο Avsin Yapar για την ίδια κατηγορία.

Στην υπόθεση που αφορούσε 64 κατηγορούμενους, 40 φυλακίστηκαν εν αναμονή δίκης και ο πρώην Στρατιωτικός  Tolga Kilincaslan καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών.

Τα υπόλοιπα 59 άτομα απελευθερώθηκαν. Ξεχωριστά, στην κεντρική επαρχία Kayseri, τέσσερις ύποπτοι FETO έλαβαν όρους φυλάκισης που κυμαίνονταν από τρία έως επτάμισι χρόνια για να είναι μέλη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τη Δευτέρα, ένα δικαστήριο στη νότια επαρχία Αδάνα έστειλε τρεις υπόπτους τρομοκρατίας στη φυλακή για περίοδο που κυμαίνεται μεταξύ έξι και επτά ετών επειδή ήταν μέλη του FETO.

Πρώην Αστυνομικός, μηχανικός καταδικάστηκε :

Στη βορειοδυτική επαρχία Kocaeli, ένα δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην αστυνομικό Firat Ozserdar σε επτά χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή για να είναι μέλος ενόπλων τρομοκρατικών ομάδων.

Ένα άλλο δικαστήριο στην ίδια επαρχία διέταξε έξι χρόνια φυλάκισης σε έναν πρώην μηχανικό, ο οποίος ήταν ήδη στη φυλακή εν αναμονή της δίκης. Ο Murat Koyun καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών επειδή ήταν μέλος του FETO.

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του ByLock – μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων smartphone που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της FETO πριν και κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Στην επαρχία Rize της Μαύρης Θάλασσας, ένα δικαστήριο καταδίκασε οκτώ πρώην αστυνομικούς σε περισσότερα από επτά χρόνια φυλάκισης, ενώ ένας άλλος ύποπτος FETO έλαβε τρία χρόνια και εννέα μήνες φυλάκισης. Όλοι καταδικάστηκαν ως μέλη μιας ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας.