Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει με τους S-400 ο Ερντογάν;

Όταν ο Ερντογάν εισήλθε στη συνεδρίαση (του Λευκού Οίκου) την Τετάρτη, νόμιζε ότι θα παρουσίαζε μία αποδεκτή υπόθεση που θα του επέτρεπε να διατηρήσει τα ρωσικά οπλικά συστήματα.

Τον επαναφέραμε στην πραγματικότητα. Από την πραγματικότητα των κυρώσεων εναντίον στην οικονομία του, μέχρι τις ανησυχίες μας σχετικά με την επίθεσή του στους Κούρδους.

epa07994084 President Donald Trump (C) makes remarks as Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) listens during a meeting with Republican senators, including Sen. Joni Ernst of Iowa (R) and Sen. Jim Risch of Idaho (2-R) and Secretary of State Mike Pompeo (C, background), in the Oval Office of the White House in Washington, DC, USA, 13 November 2019.

Έφυγε από αυτή τη συνάντηση με αυτό που ελπίζαμε, με μια διαφορετική και σαφή κατανόηση ότι η Γερουσία παραμένει σταθερή στη θέση της ότι η διατήρηση των ρωσικών S-400 δεν είναι θέμα συζήτησης από την αρχή.

“Τώρα που ο Ερντογάν έχει επιστρέψει στο σπίτι του, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, έχει δηλώσει ότι όχι μόνο θα κρατήσει τους S-400s, αλλά θα είναι λειτουργικοί μέσα σε λίγους μήνες.

Γερουσιαστής Τζιμ Ρις :  Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων (της Γερουσίας) είμαι αρμόδιος για τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού σε ξένες χώρες

. Θα συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου για να εξασφαλίσω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα τα F-35 να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Τουρκία, για όσο διάστημα ο Ερντογάν διαθέτει το σύστημα πυραύλων S-400.

Εφόσον οι S-400s βρίσκονται στη χώρα του υπό τουρκικό έλεγχο, δεν θα παραδοθεί στην Τουρκία κανένα F-35.

Επιπλέον, εάν είναι σταθερός στη θέση του σχετικά με τη διατήρηση των S-400s, σκοπεύω να προχωρήσω με νομοσχέδιο κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Είναι η επιλογή του και γνωρίζει τις συνέπειες”, καταλήγει το γραφείο του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή. Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρις κατέθεσε από κοινού με τον Δημοκρατικό συνάδελφό του, Ρόμπερτ Μενέντεζ σχέδιο νόμου που επιβάλλει πιο σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, (πιο σκληρές) και από αυτές που επιβάλλει το νομοσχέδιο της αμερικανικής Βουλής

Homepage

 


Διάφορα Άρθρα