Ποιος είναι ο Εύζωνας της Γαβριάς …Που έκανε όλο τον Ελληνισμό να κλάψει!

evzonas-afstraliaΣύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Ιστοσελίδα neoskosmos.com, ο 25χρονος εύζωνας Κωνσταντίνος Λούσιας, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν, ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, μίλησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, για την Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που περνάει.

«Να θυμάστε πάντα να κάνετε την Ελλάδα Υπερήφανη γιατί πέρασε δύσκολα και περνάει ακόμα, με πολλούς Έλληνες στην ξενιτιά που την αγαπάνε και την νοσταλγούν πάρα πολύ!»veteranos.gr_-11

Ο νεαρός εύζωνας ακούγοντας τον επίσκοπο να εξάρει τους Εύζωνες  για τον πατριωτισμό και το ήθος που επιδεικνύουν, κάνοντας τους Έλληνες σε όλο του πλανήτη υπερήφανους, δάκρυσε με το φωτογραφικό στιγμιότυπο να καταγράφεται από τον φακό.

«Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα να με πλημμυρίζει εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους εύζωνες, κορύφωσαν την συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου», σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον «Νέο Κόσμο».

Ο Κωνσταντίνος Λούσιας κατάγεται από την Γαβριά, ένα μικρό χωριό στην Άρτα, και αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι σε ηλικία μόλις εννέα χρόνων.

«Πήγαινα στην Τετάρτη δημοτικού όταν οι γονείς μου με έφεραν στην Αθήνα και τη στιγμή που βρεθήκαμε στην Πλατεία Συντάγματος και είδα τους εύζωνες να στέκονται περήφανοι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων είπα στην μητέρα μου ότι μια μέρα θα γίνω κι εγώ μέλος της Προεδρικής Φρουράς».

Το ρεπορτάζ εδώ