Ποιος θα «πληρώσει το πείσμα» του Γ.Γ του ΥΠΕΘΑ …Για αλλαγή του Ναυάρχου Κυριακίδη στη ΓΔΑΕΕ;

Μια αλλαγή που ήταν αναμενόμενη χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί έγινε τώρα τέσσερις μήνες πριν λήξει το συμβόλαιο που είχε ο Κυριάκος Κυριακίδης, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στην ΓΔΑΕΕ….Αναφέρει το Armyvoice.gr

Ήταν αναμενόμενη καθώς είθισται η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να επιλέγει πρόσωπα αρεστά με τα οποία μπορεί να συνεργαστεί για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών.

Ωστόσο αυτό συνήθως συνέβαινε αφού έληξε το συμβόλαιο του προηγούμενου, καθώς την όποια αποζημίωση από την πρόωρη διακοπή του συμβόλαιό θα την επιβαρυνθούν μόνο  οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Φεύγει ο ναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης

Ο ναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης που τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν στο τιμόνι της ΓΔΑΕΕ (αρχικά ως αναπληρωτής και στη συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής), φεύγει σήμερα, 4 μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του. (Γιατί τέτοια πρεμούρα 😉

Το περίεργο είναι ότι η αλλαγή δεν έγινε άμεσα με την αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά γίνεται τώρα και ενώ ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνεργαστεί στενά με τον ναύαρχο Κυριακίδη τόσο για τις γαλλικές φρεγάτες όσο και για τα F-16, και γενικότερα για όλα τα θέματα που είχαν προκύψει.

Λέγεται μάλιστα ότι στο γραφείο του ΥΕΘΑ υπάρχουν για υπογραφή 300 φάκελλοι, από τη ΓΔΑΕΕ.

Η στάση του ΥΕΘΑ δεν προμήνυε ότι θα γίνει εσπευσμένη αλλαγή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που επέμενε για την άμεση αλλαγή είναι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αντώνης Οικονόμου, ο οποίος δήλωνε συχνά πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Κυριακίδη.

Φαίνεται ότι οι πιέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ  ήταν που οδήγησαν στην αιφνιδιαστική αλλαγή.

Σχόλιο: Εμείς δεν έχουμε καμιά αντίρρηση οτι η κάθε Κυβέρνηση πρέπει να έχει τους δικούς της  Ανθρώπους που εμπιστεύεται να φέρουν σε πέρας τις επιλογές για τους Εξοπλισμούς !

Αλλά βρε αδερφέ είναι ανάγκη να πληρώσουμε και αποζημίωση για τις επιλογές …Τι έχουμε να κερδίσουμε απο την άρον-αρον απο την απομάκρυνση του Ναυάρχου Κυριακίδη ,εκτός απο του πληρώσουμε εμείς την αποζημείωση του για την άμεση αποπομπή του 4 μήνες πριν την λήξη της Σύμβασής ;

Πάντως στα Επιτελεία  πολλά ακούγονται και όχι καλά …


Διάφορα Άρθρα